PORTA AIXÒ EN EL TEU VEHICLE I EVITA UNA MULTA

La Direcció General de Trànsit mai ha baixat la guàrdia per a augmentar la seguretat dels conductors i vianants. Les xifres de mortaldat en les carreteres són encara massa altes, i malgrat les mesures implantades per a reduir-les.

I com ja ha comprovat el departament dependent del Ministeri d’Interior, una de les eines més efectives per a aconseguir-ho són les sancions econòmiques i la pèrdua de punts del permís de conduir.

La majoria dels conductors temen a les multes per excés de velocitat, les més comunes, i les més quantioses també. En alguns casos aquestes sancions comporten altres efectes, com la retirada del permís de conduir durant un temps. No obstant això, molts conductors desconeixen que poden estar exposant-se a altres multes per descurar alguns aspectes a l’hora de posar-se a circular.

Les multes recentment actualitzades

La nova llei, implantada en 2022, introdueix noves multes i endureix altres sancions. Això sí, el barem de les infraccions es manté igual: les lleus es castiguen amb multa de fins a 100 euros; les greus, amb multa de 200 euros, i les molt greus, amb multa de 500 euros.

Però, sobretot, hi ha alguna cosa que no podem oblidar-nos. Hi ha una sèrie de documents que obligatòriament has de portar en el vehicle, i cap d’ells és la pòlissa d’assegurança ni el rebut del pagament, que des de 2008 ja no figuren entre les exigides per la DGT al conductor. En concret són tres: el permís de circulació i de conduir i la targeta de la ITV. Només un d’aquests tres no farà falta que ho portis físicament. D’acord amb la nova llei, el permís de conduir pots carregar-lo en el teu mòbil a través de l’app miDGT.