Pensant a viatjar amb cotxe? No t’oblidis de les revisions!

L’època estival és perfecta per a viatges de carretera i visitar punts pròxims o al voltant de la nostra geografia. Però, revisem tot el necessari abans d’emprendre el viatge? No us preocupeu! En la setmana on més sortides de vacances hi ha en tot l’any, volem recordar-vos des de Kart Autoescola Barcelona alguns punts a tenir en compte abans d’agafar el nostre cotxe i endinsar-nos en el viatge. 

A més, molt important, s’han de prendre els descansos pertinents, hidratació i evitar prendre *sustáncias o medicaments que puguin entorpir la nostra conducció. I, ara sí, repassem els punts a tenir en compte, comencem!

El nivell de l’oli

És molt important comprovar la quantitat i qualitat del lubrificant després dels rigors de l’hivern, perquè amb les gelades el circuit s’ha contret diverses vegades i al circular en trànsit lent el cotxe consumeix més oli del normal.

Els fabricants ens ho posen fàcil en indicar amb dues ratlles o punts els nivells màxim i mínim. Aquest mesurament s’ha de fer sempre amb el motor en fred. En cas contrari, sempre sembla que hi ha massa oli en el circuit.

Els pneumàtics, els grans oblidats

Les rodes del cotxe són el nexe d’unió entre el vehicle i la carretera, per la qual cosa és fonamental que es trobin sempre en bon estat i amb la pressió correcta. Però més encara si es realitza un viatge llarg i amb l’automòbil carregat.

Per això, en dies previs, és recomanable comprovar el seu estat. Un pneumàtic sa ha de presentar la profunditat adequada en els solcs de la banda de rodadura (la llei marca que no ha de ser inferior a 1,6 mm), a més de no estar desgastat irregularment o presentar embalums.

Així mateix, abans d’iniciar el viatge, si s’escometran molts quilòmetres, l’ideal és comprovar les pressions. Una pressió inadequada en les rodes, ja sigui inferior o excessiva, pot ocasionar que es desgastin desigualment, que perdin adherència i, en el pitjor dels casos, una rebentada, amb el risc que comporta.

Les llums

Si algun conductor t’ha donat les llargues sense saber per què, potser és perquè estan mal regulades. Aquesta és una operació necessària cada cert temps i amb el *regloscopio i un tornavís corregiràs qualsevol defecte en uns segons.

No oblidis la posada a punt del sistema de llums. El teu *serguridad en la via depèn d’això.

La bateria, què faríem sense ella?

Poques coses hi ha més desagradables i frustrants que anar a encendre el cotxe i que no ho faci. Si últimament has notat que li costa més arrencar al matí o tens la mínima sospita que la bateria no està bé, no esperis més.

Antigament es podia comprovar el nivell de l’electròlit, però en a actualitat gairebé totes les bateries venen amb els gots segellats i no se’ls pot afegir aigua destil·lada. A més, que el nivell estigui bé no significa que la bateria sí que ho estigui. El millor és que et comprovin la seva capacitat de càrrega en un taller especialitzat i, si no és el correcte, la substitueixis.

Els eixugaparabrises, mai se sap què pot passar

El líquid més important dels continguts en el cotxe és el que hi ha en el dipòsit dels netes. Imagina’t que, de sobte, un camió tira un munt de fang d’un toll sobre el parabrisa.

Durant la posada a punt, para esment també a l’estat  de les escombretes. Després de les gelades de l’hivern també és fonamental perquè el sistema funcioni com deu.