,

La recuperació de punts del carnet sofreix canvis

Els cursos de sensibilització i reeducació viària, la realització de la qual és necessària per a, entre altres coses, la recuperació de punts del permís  de conduir, han quedat suspesos temporalment. Així ho recullen diversos portals especialitzats, que expliquen les diferents versions sobre un succés que ha paralitzat totes les autoescoles.

Així doncs, a partir del pròxim dimecres, els conductors que havien perdut punts de la seva patent, a excepció de Catalunya i Euskadi, que tenen un conveni independent respecte a aquest sistema, no podran optar a recuperlos per un període encara indefinit. “Instem que adoptin immediatament les mesures oportunes per a cancel·lar tots aquells cursos que s’iniciïn a partir del pròxim dia 19, inclusivament. Aquells cursos que s’estiguin impartint i que s’hagin iniciat amb anterioritat al dia 19 continuaran fins a la seva finalització amb normalitat”, ha anunciat la Confederació Nacional d’Autoescoles (CNAE)

La Direcció General de Trànsit (DGT), en canvi, ha explicat a aquest diari que no es tracta de “un error”, sinó del “compliment d’una sentència del Tribunal Suprem”.

Les mateixes fonts afegeixen que, en realitat, es tracta d’una cosa beneficiosa per als conductors, ja que anteriorment només es podia recuperar el carnet després de ser suspès per falta de punts en “unes 360 autoescoles” i, amb aquesta mesura, es podrà fer en totes, que són “unes 6.500 autoescoles”.

Cal recordar que el passat 30 de juny va entrar en vigor el Reial decret llei 5/2023, que incorpora modificacions en el sistema de concessió administrativa d’aquests cursos. Davant aquesta mesura, que ha agafat per sorpresa a moltes empreses, les autoescoles s’han vist obligades a cancel·lar els cursos contractats i retornar els imports a aquells alumnes que ja s’havien abonat, segons denuncien