,

La DGT es prepara per al pont de maig

La Direcció General de Trànsit llança el seu dispositiu especial de vigilància en carretera per a aquest pont del primer de maig. Aquest dispositiu ha donat principi a les 15 hores d’avui divendres i es mantindrà en actiu fins a la mitjanit del dilluns 1.

En el cas particular de la Comunitat de Madrid, a l’ésser el dia 2 també festiu, l’operatiu es mantindrà durant tota aquesta jornada fins a la matinada.

Com sol ser habitual en aquesta mena d’operacions la DGT desplegarà en les carreteres espanyoles tots els mitjans al seu abast: radars fixos, mòbils i de tram al costat dels helicòpters Pegasus, les furgonetes camuflades, els drons i les milers de cambres repartides per la xarxa viària.

Així mateix Trànsit habilitarà carrils provisionals i itineraris alternatius en els punts més concorreguts, restringint igualment el trànsit de vehicles pesants i la celebració de proves esportives en carretera oberta.
Tot llest per a controlar velocitats excessives, conductes temeràries o els usos inadequats del cinturó de seguretat i el telèfon mòbil en una complicada operació per a la qual es preveuen ni més ni menys que 6,5 milions de desplaçaments.

Esdeveniments que compliquen la situació d’aquest pont

El primer d’ells és la clausura de la Fira d’Abril a Sevilla, prevista per al dissabte 29 i després de la qual s’espera un augment considerable del trànsit a l’entorn de la capital sevillana, amb embussos en les principals entrades, sortides i vies de circumval·lació que podrien estendre’s també al diumenge.

El segon gran esdeveniment és el Gran Premi d’Espanya de MotoGP que tindrà lloc durant tot el cap de setmana en el Circuit de Jerez. Milers d’aficionats acudiran a presenciar la carrera, la majoria viatjant als comandaments de les seves pròpies motocicletes amb tot el que això suposa en termes de vulnerabilitat en cas d’accident.