,

DNI-Car, el nou permís de la DGT

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha posat en marxa el DNI-Car, un carnet vàlid perquè “qualsevol usuari de cotxes de lloguer pugui portar-ho damunt en tot moment”. Es tracta d’un projecte que permet la digitalització de la documentació dels vehicles de lloguer per a millorar el seu control i l’ús per part d’empreses, clients i autoritats.

El projecte, que ha estat desenvolupat per la Federació Nacional Empresarial de Lloguer de Vehicles amb i sense conductor (FENEVAL), té com a objectiu donar resposta a les denúncies del gremi davant l’augment de robatoris de cotxes de lloguer a Espanya per a rematricular a l’estranger, fets que augmenten amb l’arribada del període estival.

Amb el DNI-Car es facilitarà la tasca policial davant intents de robatori, ja que permet verificar la documentació en temps real a través d’un codi QR, Així, les autoritats permeten comprovar si el vehicle ha estat robat, al mateix temps que poden obtenir informació rellevant del cotxe.

El que inclou el codi QR

El codi QR, que inclou marques d’aigua que proporcionen una capa addicional de seguretat, inclourà la següent informació:

– Permís de circulació
– Fitxa tècnica
– Distintiu ambiental
– Estat de la ITV
– Segur del vehicle
– Estat del vehicle
– Segell de seguretat amb tecnologia blockchain que garanteix la inmutabilitat de la informació

D’aquesta manera, els conductors de cotxes de lloguer podran accedir a tota aquesta informació de manera en línia a través del codi QR, la qual cosa brinda una gran comoditat a l’usuari i estalvia costos. La intenció de la DGT és estendre la seva utilització més enllà dels cotxes de lloguer i ampliar-la als usuaris particulars. A més, aquesta iniciativa se suma a l’aplicació miDGT, amb la qual els conductors compten amb tota la informació dels seus vehicles en el mòbil.