,

Aconsegueix els punts extra del permís de conduir

La reforma de la Llei de Trànsit i Seguretat Viària, aprovada el desembre de 2021 i que va entrar en vigor tres mesos després, té com a objectiu donar un nou impuls a la reducció de les xifres de sinistralitat dels últims anys mitjançant el canvi d’unes certes normes i l’increment de les sancions i retirada de punts per utilitzar el telèfon mòbil o no portar el cinturó de seguretat.

No obstant això, i malgrat ser bastant punitiva, aquesta reforma impulsada per la Direcció General de Trànsit també permet guanyar dos punts extra en el permís de conduir mitjançant la realització de diversos cursos de conducció eficient i segura. L’objectiu: millorar les aptituds i els coneixements sobre seguretat viària dels conductors i evitar accidents.

Aquests cursos tenen una formació teòrica i una altra pràctica i busquen reforçar les tècniques per a evitar accidents, conduir de manera eficient i tenir un major coneixement sobre l’ús dels combustibles contaminants. La seva durada mínima serà de 6 hores i només podran realitzar-se un cada dos anys.

La DGT desenvoluparà dos tipus de cursos: un per a motoristes i un altre per a conductors de turismes, i també hi haurà distincions entre conducció per carretera i per zona urbana. Amb tot, aquests cursos no són nous, sinó que ja els impartien algunes escoles i associacions, però ara estaran certificats per la DGT.